Byta namn på bloggen?

Funderar nästan på att döpa om bloggen, eller iaf beskrivningen av den, till “Sophie Ericsson- en bitter småbarnsmamma”. För jag inser att jag här nog mest skriver om “the down side” av mammalivet. 🙁 Inte mycket glädje och energi här direkt som jag utlovar… Sorry!

20130321-152249.jpg
Den här sura bilden tagen idag på ytterligare en påtvingad promenad idag (för att V vägrat somna hemma) kanske passar som header? 😉

Jag tycker den här första tiden varit astuff. Självklart älskar jag lilla V över allt annat och tycker han stundtals är världens sötaste/goaste unge. Och hans leende får en verkligen att smälta. <3 Men stor del av tiden består bara av en massa jävla kämpande, sömnbrist och ett GIGANTISKT test av tålamod. Självklart går det framåt men det är som sagt alltid två steg framåt och ett tillbaka. Till exempel de nya fasta mat- och sovrutinerna jag nu kört med V dagtid i snart en veckas tid. De gick kanon fram till igår, då bestämde han sig för skrika och tokkämpa emot varje gång det var dags att vila och fick jag honom att somna var det bara i 30 min. Därav några promenader både igår och idag. Jag tror verkligen på det här med fasta tider så det är bara att kriga på, hur trött man än är! STICK TO THE PLAN. Jag tycker mig även redan kunnat sätt lite resultat. Tex en bättre natt i förrgår natt och inatt en riktigt bra fridfull natt.

Det tar sjukt mycket energi det här men jag tror det kommer vara värt det. Måste ju tro det. 😉 Och som vanligt fyller jag på med en massa mat och unnar mig även lite gotta här o där medan förbränningen är på topp ;-)). Idag när jag var ute o gick snubblade jag även över de här på Bokia:

Korta godnattsagor (som ska vara en del av kvällsrutinen bara vi får honom att sova i egen säng) och Somna utan gråt. Ytterligare lite hjälp på vägen när vi snart sätter igång med nattningen på allvar..

För er som är nyfikna så ser mat- och sovrutinerna enligt Baby Whisperers EASY-modell (Eat, Activity, Sleep, Youtime) ut som nedan. (Mellan mat och sömn är det lek, läsning, ligga på magträning, matlagning som gäller)

Mat 06.30 (gröt + puré)
Mat 08.00 (bara lite påfyllning, ammar)
Vila: 09.00 (gärna 1,5 tim)
Mat: 11.00 (Lunch- matigare puré tex potatis/morot + banan eller annan fruktpuré efter)
Vila: 13.00 (Gärna 1,5 tim här med)
Mat: 15.00 (ammar + ev lite banan eller fruktpuré)
Vila: 17.00 (Power nap upp till 30 min)
Mat: 17.30 (Gröt + puré)
Kvällsrutin startar sedan 18.30
Mat: 19.00 (ammar)
Borsta tänder (låtsas än så länge :-)) och en saga och sen sovdags 19.30

Ovan är planen med stort P och går inte alltid att hålla men någorlunda går det kanske med 15 min diff.

Kan tillägga att V mitt i allt detta är mitt i en ny utvecklingsfas men det är han ju för det mesta. 😉

8 Replies to “Byta namn på bloggen?”

  1. I just love my daughter and this little grandchild of mine! Don´t give up! Continue what you´ve started. It will pay off I´m sure 😎 <3 <3

  2. Kan verkligen rekommendera en godnattrutin inför läggning. Vi har kört samma i nästan två månader nu, massage följt av mat, mys och godnattvisa i mörkt sovrum och sen sova. Ett tips är oxå att lägga ner dem i sin säng när de nästan har somnat men ändå inte riktigt helt och hållet. Det kan få dem att uppfatta det som att de ändå somnade själva i sin egen säng även fast man gjorde “grovjobbet” genom att ge mat eller vagga i famnen :-)) Jag har läst mycket på Babycenter (men det har du säkert oxå gjort om du googlat och kikat runt på nätet). Tror oxå starkt på att sätta rutiner för de små även fast det ibland kan vara svårt att följa exakta tider när aktiviteter och utflykter kommer emellan. Vi kan väl ses på en promenad nån dag, är oxå ute och går i allafall en gång om dagen. Kram!

  3. Håller med om att sömnmetoder är laddat att prata om. Det finns så mycket “rätt” och “fel” och det en tycker är rätt tycker en annan är otänkbart.
    Men det är gott med rutiner. tar en stund att införa, men gör dagen förutsägbar för liten och stor. 🙂
    Schemat är rätt likt vårt, så det ser bra ut tycker jag . Ett tips är att det är lite långt mellan lunch och sova middag, men han kanske behöver såpass lång vakentid innan han lägger sig. Det är lättare att sova på mätt mage om man skall sova länge… att ge en bit banan innan kan hjälpa om det strular.

    Tisdag, torsdag och fredag är jag ute och promenerar mellan 9-10 efter dagislämning. Om du är sugen på en promenad ihop tänkte jag

Leave a Reply