2 klasser kvar

Nu återstår bara två Zumbaklasser på ett bra tag.. Iaf som jag instruerar i. Jättehärligt gäng som vanligt ikväll på Sats Kungsgatan. 🙂 Det som dock dök upp för andra gången var frågan varför jag ska gå hem “redan nu”.. och jag tänkte därför passa på att berätta hur jag tänker och känner.

Sedan ett antal veckor tillbaka har min kropp pga graviditeten börjat producera mycket av ett hormon som heter relaxin. Det påverkar inte bara mitt bäcken, som det ska luckra upp för att bebisen ska kunna tryckas ut, utan även alla mina leder. Detta gör att ojämn belastning av kroppen, speciellt bäckenet, inte alls är särskilt bra för mig. Jag kan inte bara nu fått ont i bäckenet och ryggen nu men även ha mycket ont efter barnet fötts.

Det är sedan stor skillnad mellan att träna och instruera. Som instruktör måste jag alltid vara på topp, ge 100% och göra alla rörelser med styrka och tydlighet. Med en växande mage och ovan hormon i kroppen samt ett hjärta som under graviditeten pumpar runt ca 40% mer blod blir detta en väldigt stor prestation för mig och min kropp. Jag älskar mina klasser men är som person mycket ambitiös (perfektionist kan man nog säga ;-)) och det är en av anledningarna till att jag nu snart lägger ner instruerandet. Jag kan helt enkelt inte vara den instruktören jag vill vara och vill samtidigt skapa de bästa förutsättningarna både för min kropp och min bebis.

Hoppas detta gett dom som inte riktigt förstått mitt beslut tidigare en större förståelse. Och självklart är jag jättesmickrad för jag förstår att ni frågar för att ni tycker om mig så mycket och kommer sakna mig! <3

2 Replies to “2 klasser kvar”

Leave a Reply