Dags att gambla??

Och så var bollen satt i rullning… fastighets-och-sälja-lägenheten-bollen alltså.

Hade precis en mäklare här från Bjurfors för lite snack och värdering av min lägenhet. Pirrigt värre! Enligt Anna, som mäklaren hette, rent statistiskt (om man kikar på 2010 och vad andra 1:or och 2:or sålts för i området/föreningen) finns det en risk att jag inte kommer göra en så stor vinst som jag hoppas på. MEN samtidigt tror hon att jag nog kan det.. Jag har bla två “trumfkort”: det tillbyggda sovrummet och det snygga badrummet. Jag kan kanske få det jag hoppas på men då gäller det att vara lite av en gambler…

Vad innebär det då? Jo att vara snabb och ha is i magen. Att så snart som möjligt egentligen lägga ut lägenheten till försäljning (!). Det är enligt henne NU det knappt finns konkurrens och därmed är störst chans till att verkligen få en ordentlig skjuts. Jag behöver inte göra något med lägenheten utan bara följa lite stylingråd… Skulle jag sälja nu har jag störst chans att få mest för min lägenhet och har sedan fördelen att i samband med att antal objekt på marknaden ökar i vår så ökar chansen att jag och P får köpa det VI vill ha till ett bättre pris. 🙂 Och fördelen är självklart även att man vet hur mycket pengar man har att stoppa in i nästa hem..

Oj oj oj! Ska se vad nästa mäklare säger.. men säger hon ungefär samma får jag/vi ta en allvarlig funderare.. Vågar man? Visst borde man hitta en fin ny lgh på 3 månader?? Och gör man inte det löser det sig alltid med boende, right?? Hos mamma i värsta fall men annars 2:a hand kanske?

Vad tycker ni??? Hjälp!

2 Replies to “Dags att gambla??”

Leave a Reply