Flåsigt värre och träningstankar

Hmmm. I lördags var jag starkare än någonsin och det fanns knappt något stopp på min energi men idag var det lite tuffare… Riktigt rolig & bra klass, inga större problem eller så, men jag kände att det var flåsigt värre. Jag var mycket mer andfådd idag än förra veckan och lördags, både under klassen och efteråt.

Men så är det nog, kroppen och dagsformen kommer variera ordentligt under graviditeten. Och ja, jag försöker lyssna på kroppen och dra ner lite på tempot när kroppen säger att den inte riktigt orkar. 😉 Men lite svårt är det så klart att fuska. Får nog berätta det snart för medlemmarna så det känns mer ok att sänka min prestationsnivå lite vid behov… Lika bra.

För er sedan som är nyfikna så är min tanke & ambition att köra mina klasser (Bbe & Zumba) terminen ut, dvs in i 6:e månaden, och sedan se hur jag känner mig om jag orkar fortsätta vicka tex. Utöver detta är min träningsplan (läs ambition för det beror helt på vad min kropp till slut går med på) som följer:

  • Någon street dance då och då, lägre intensitet & tempo än tex zumba och aerobics
  • Yoga (med gravidalternativ funkar det för många hela graviditeten)
  • Promenader
  • Ev 30 min spinning då och då
  • Styrketräning med fokus på rygg, axlar & allmänt överkropp i förebyggande syfte både för att motverka tyngdlagen (magen) som kommer dra framåt och neråt men även för att vara stark när bebisen väl kommit med alla lyft det kommer innebära. Har faktiskt bokat en PT-tid på Sats nästa vecka med en kille som har stor erfarenhet av just gravida. Känns jättebra!

Jag ska även första helgen i juni gå en kurs med Sats för en mamma-baby klass (träningsklass för kvinnor efter graviditeten) som jag hoppas kunna köra kanske redan till våren nästa år och lära mig mycket bra för tiden efter graviditeten.

Leave a Reply