Guldnyckeln 2010

Vet knappt var jag ska börja för att sammanfatta man denna intensiva och härliga Guldnyckel-dag… Sömnbrist, ett gungigt X2000, en halvgalen taxichaufför, fantastisk underhållande och intressanta talare, en gratis taxiresa tillbaka till centralen osv….

Ok.. dagen började mörk och trött (ca 4 tim sömn) och såg inte ut att blli speciellt mycket bättre när man berättar i högtalarna på 06.00 X200-tåget att det är fel på lutningen i vagnarna som kommer göra att det kommer luta rätt mycket i kurvorna och svängarna. Och jag som brukar bli lite illamående normalt sätt! Men det gick bra och jag och Anna fick till ett bra litet möte.

När vi kom till Sthlm var det bara att hugga närmsta taxi för att ta oss ut till Frihamnshallen. Gör inte det, ta inte vilken taxi som helst, du kommer ångra det! Vi sätter oss i bilen (stökig, varm och jätte hög volym med utländsk chaufför) och säger att vi ska till Frihamnshallen varpå vi får svaret, med arg röst:
“Vilken hall?! Det finns flera hallar i stan!!”
Vi: “Ja men det finns bara en Frihamnshall…”
Han: “Vilken hall?! Det finns flera.. Vad är adressen??!”
Efter lite bråk till klämmer vi fram Magasinsgatan och åker en våldsam och extrem lång resa genom stan. Men väl på plats är vi gladare. För här bjöds på en jätte underhållande tjej som hette Elaine Bergqvist, retorikkonsult som pratade om olika generationer, sköna insikter av trendspanaren Magnus Lindqvist, Svante Tegnér gav råd och rön kring e-handelssajter utifrån hans sajt Bubbleroom och efter några case (SJ Prio, Nordnet och Viking Line) där jag inte lyssnade jätte mycket får jag erkänna… var det dags för de två inslagen som jag tror uppskattades mest av publiken:


Provokotör Richard Gatarski och en paneldiskussion bestående av bla honom och Isabellla “Blondinbella”. Skitintressant och underhållande mycket tack vara Isabellas sköna och spontana kommentarer som tex:

“Jag har varit inriktad på att tjäna pengar och det går bra”
“Hur svårt kan det vara att lyfta en telefon?” (när de diskuteras hur svårt det kan vara att lära sig ny teknik) “
“Alltså den här dagen… den är liksom så där gammal och omodern, vi dricker tyå kaffe ur plastmuggar och står här uppe på scen..”
B har för övrigt ingen TV hemma och jag kan avslöja att hon i början hittade på rätt mycket… Hon var alltså inte helt ärlig, en egenskap som hon idag anser vara en av de viktigaste för att ha en framgångsrik blogg. Hon var alltså inte ute på nätterna på Stureplan med en massa äldre killar utan var en riktig plugghäst. Smart och kvick verkar hon iaf vara och jag fick ett mycket bättre intryck än det som media gett av henne. Läge att börja läsa bloggen kanske..?

Efter denna underbara dag fylldes jag av en massa positiv energi och nya idéer. Kändes som det smittade av sig för jag fick flera leenden nu på väg hem och små-pratade även med några medpassagerare. All in all a good day! Lär sova gott i natt i alla fall!

Leave a Reply