Sista veckorna

Idag är det exakt två veckor tills våra lilla kille är beräknad att anlända. Känslorna och tankarna är självklart många. Lika gärna som han kan bestämma sig för att komma innan så kan ha komma efter utsatt datum och det är en lite speciell sak att mentalt ställa in sig på. Ovissheten. Jag försöker bara fylla dagarna framöver, inte bara med massa aktiviteter utan även vila och mysiga lugna saker som bullbak och matlådelagning, och sen får han väl komma när han kommer. Inte så att jag kan påverka tyvärr. 😉 Jag har nu varit ledig tre veckor och de har verkligen gått jättefort så två till eller fler om det nu blir det ska nog gå bra! Vila vila vila som gäller och att njuta av egentiden som faktiskt inte kommer tillbaka på ett tag.

Magen den växer för fullt men jag upplever fortfarande inte att jag är jättestor. Dock känns det så klart och påverkar allmäntillståndet. Jag är tex uppe o kissar på natten med ca 2-timmars intervaller, det drar lite obehagligt mer både i mage och rygg när jag ligger ner i sängen och när jag ska förflytta mig. Vissa morgonar vaknar jag och känner att kvalitén på sömnen ändå varit ok men andra dagar är det sämre… men behöver jag så sover jag då en stund eller t.o.m. två på dagen. Sammandragningar har jag lite då och då med.

Jag är fortfarande rätt aktiv, fikar och lunchar, var tex på AW med gamla kollegor igår och har tagit någon shopping/ärendesväng på stan men jag märker att jag har en gräns på några timmar, sedan vill kroppen hem och lägga sig/sitta på soffan.  Gällande träningen så blev det förra veckan en yoga och ett styrkepass och den här veckan ser ut att bli likadan. Kände för övrigt i måndags att det nog var den sista yogan på ett tag. Magen har blivit lite för stor och det blir lite VÄL många alternativ till övningarna. Men jag är jättenöjd – kunde ändå köra till 2 veckor innan beräknad BF! Styrketräningen ska jag försöka köra så länge det bara går men jag är noga med att lyssna på kroppen och tar det verkligen lugnt. Bara skönt att röra på sig.

Tankarna och mitt fokus går nu mer och mer mot den stundande förlossningen  och bortsett från några små orosmoment (det är svårt att inte få när alla har något att säga/tycka om hur en förlossning och tiden efter kan se ut… ;-)) så är jag fortfarande väldigt positiv inställd och faktiskt rätt taggad. Jag tycker det ska bli skithäftigt att vara med om och FRAMFÖRALLT så är jag otroligt nyfiken på vår lilla kille! Hur är han? Hur ser han ut? Hur stor/lång kommer han vara? Toklängtar efter att få träffa den här lilla personen som knuffat och buffat runt i min kropp. <3

6 Replies to “Sista veckorna”

 1. Hej där! Jag har tittat in på din blogg med jämna mellanrum. Våra BF skiljer sig bara typ 1v eller så. Det har varit spännande att se att man upplever ungefär samma saker vid samma tider i graviditeten. Jag kan fortfarande köra pump (med lite modifierade övningar) och det är kul att kunna gå på nån gruppträningsklasss och få känslan av att få “vara med” i stämningen på klassen. Styrka och lite promenader funkar också. Det är så skönt att i v37 få höra från bmsk “oj vad smidig du är”! Jag önskar dig all lycka inför sista veckorna och förlossningen! Träffade Lillis idag och hennes lilla go’bit! Hälsn från ett regnigt Gävle!

  1. Hej Sofie! Vad roligt att höra! Har hört att pump har funkat för flera andra också, modifierat då så klart. Vad har du kört för gruppträningsklasser mer än pump? Jag saknar verkligen dansen – ska bli kul att komma tillbaka till i vår men även bara promenader som inte har funkat så bra just för mig under graviditeten pga sammandragningar. Tror det måste vara rätt tacksamt för BM med oss träningsmänniskor som patienter. 😉 Önskar verkligen dig detsamma! Vad har ni för BF? Vet ni vad det blir? kram!

   1. Hej! Instruerade Shbam och Zumba till v 22-23 typ. Sen kom sommaren och efter den kunde jag inte längre vara med på sådana klasser. Instruerade pump några veckor längre (och fick vid kris hoppa in en gång i v 34 – men då var det med verbala instruktioner i många delar av passet!).
    Vet inte om jag vågar tro att jag är tillbaka med dansklasserna till vårschemat – hur tänker du?
    Vi har datum 22/10 och vi har ingen aning om vad det blir. Spännande!

 2. Jag körde Body Balance tills jag var i v.22 tror jag (sedan blev det nya programmet för tufft) och Zumba t.o.m. v.24 ungefär. Jag tror vi startar vårschemat runt v.4 och då tror och hoppas jag kunna köra dansklasser igen.. får väl se hur det känns. Worst case får man vicka bort de första klasserna. Å vad spännande!! Vi har fuskat lite och vet att det är en kille men mer än så vet man ju inte så några överraskningar känns det som man kommer få ändå! 😉 Stort lycka till nu!! Vore kul att ha kontakt med dig sen även när bebisarna kommer ut, speciellt när vi kommer befinna oss i mycket liknande situationer med klasser mm. Maila gärna om du har lust! misssophie@live.se

 3. It ain’t over until the fat lady sings! 😉

  Hoppas du mår toppen – måste in dagligen nu för att kolla status på dig på antingen FB eller bloggen…. jag väntar här med spänning! Stor kram till dig, magen och Peter! 🙂

  1. He he, and I´m not singing yet ;-). Räknar med att jag går över som de flesta andra så än dröjer det tills han är här men I´ll keep u posted. Lovar!! Det som dock ÄR säkert är att dagen D aldrig varit så nära som den är för varje dag som går, det är härligt! 😉 Kram fina du!

Leave a Reply