Hata Radiotjänst

Detta är en varning till er alla (ok, alla ni som inte betalar tv-avgift):

Öppna ALDRIG dörren för någon du inte känner igen. Inte ens om han/hon ser ut som en oskyldig granne som bara vill låna lite socker! För det är förmodligen en slemmig, lurig och svettig tv-pejlare!

Jag hade precis satt på Spotify… stuffade runt i lägenheten, kollade lite på TV och varvade ner efter en rätt tuff dag… och så ringde det på dörren. Jag trodde att det var min granne och öppnade dörren. Där stod till min förvåning en kille i ca 35-års åldern med jeans och skjorta… (Då trodde jag faktiskt fortfarande att det var en granne som kanske ville fråga nåt) Han presenterade sig som Stefan- räckte fram handen- och jag sade “Fia”. Han frågar sedan om jag är nyinflyttad (jag fattar fortfarande inte vad/vem han är eller vad han vill) varpå jag svarar “Nja, inte så… sedan sept..”

BOOM!! Han vänder sig om mot trappan som går upp och plockar fram en lite pärm/mapp: “Jag kommer från Radiotjänst och ser att du inte anmält något tv-innehav…”.

Jag: “Jaha! Gud va bra! Jag fick en TV igår!!” (Med äkta entusiasm. NOT.)

Det blev ingen böter utan mitt tv-innehav räknades från igår. Efter att ha stängt dörren kände jag att min puls hade ökat… satte mig ner och tänkte att det var ju bara det som saknades en sådan här jobbig dag! Blä!

Ja ja, nu känns det som att jag iaf hör till de goda och ärliga medborgarna. Eller de förre-detta icke-ärliga och numera lättlurade kanske..? 😉

Intressant länk till en sajt:
Välkommen till Hata Radiotjänst. Denna sida är tillägnad all kritik av den lagstadgade TV-avgiften och Radiotjänsts agerande. Syftet är att pådriva en lagändring samt en omläggning av SVTs finansiering. Om du hatar Radiotjänst i Kiruna och de 402 kronorna du betalar i kvartalet, fortsätt att läsa! http://radiotjanst.tripod.com/

3 Replies to “Hata Radiotjänst”

Leave a Reply