Drabbad av den nya sociala uppdateringssjukan?

Hittade en jätte intressant artikel i den senaste Amelia idag. Gillar egentligen inte tidningen men vi får den gratis till jobbet så jag tog mig en titt…

Lider du av SUA? (Social uppdateringssjuka)
“Uppdaterar du ständigt din status på FB, twittrar konstant och deppar om ingen kommenterar ditt senaste blogginlägg? Då kan du vara drabbad av den nya social uppdateringssjukan.

Detta är ett nytt fenomen som man pratar mycket om i USA- Social Update Anxiety. Det är när du använder sociala medier, som Facebook, så ofta att du inte kan vara utan dem. Du uppdaterar hela tiden, och kan du inte vara inloggad blir du orolig, stressad och tycker hela livet känns meningslöst.

Är du i farozonen?
Är du själv fast, försök fundera på vad du egentligen får ut av allt bloggande och twittrande. Kan du få samma kick någon annanstans? Fråga dig själv hur mycket tid som är rimligt att ge sociala medier, och trappa ner successivt. Man behöver inte sluta helt.”

Jag har försökt rannsaka mig själv och tror faktiskt att min förhållande till FB är lite på gränsen till destruktivt… Har anat detta ett tag nu då jag insett att andra personer jag känner inte alls är inne lika ofta som jag själv är. Sedan finns det nog vissa andra personer som lider av SUA i större grad än vad jag gör… Vi kan väl alla ta oss en lite tankeställare? Så att vi mår så bra som vi bara kan… 😉

  • Varför går jag in hela tiden?
  • Blir jag besviken om ingen kommenterat min status?
  • Kan jag kanske minska mina besök?
  • Kan jag hitta på något annat när jag är uttråkad?

Kommentera gärna! Vad tror ni om detta?

Leave a Reply