En månad till BF

Idag är det exakt en månad till BF (beräknat förlossningsdatum för er som inte är helt bevandrade i preggovärlden ;-)). På fredag är det 4 veckor kvar. Känns som det är snart samtidigt som det känns långt bort. Det finns även en stor ovisshet för bara 4% får faktiskt på den dagen de är beräknade, så han lär ju komma innan eller efter… spännande värre!!

Jag är jätteglad att jag gick hem nu. Har nämligen haft en hel del sammandragningar varje dag vilket gjort att jag fått dra ner på tempot ordentligt och har även haft behov av att vila (sova) minst en gång per dag mitt på dagen. Hade liksom varit svårt att göra det på jobbet. 😛

Jag träffade min söta vän och kollega Hanna igår med lilla Allie och det får mig bara att längta ännu mer efter vår lilla kille. Och faktiskt efter förlossningen. Kanske låter skumt men jag är rätt taggad inför den. Jag fattar att smärtan kommer vara större än något jag någonsin varit med om men det skrämmer inte mig utan jag ser fram emot att få vara med om denna otroliga upplevelse. Jag kan ändå inte föreställa mig hur det min förlossning kommer bli eller hur jag kommer uppleva den utan det är bara att ta den som den kommer. Och att vara så utvilad som möjligt, påläst (om de olika faserna, om smärtlindring osv) och flexibel. Att inte låsa fast mig vid någon bild om hur det kommer bli utan försöka vara öppen och hålla mig lugn (dra nytta av tex yogaandning + fokus) men samtidigt tillåta mig själv att stundvis känna mig riktigt maktlös, uppgiven, trött, rädd mm. Jag kan bara föreställa mig alla känslotillstånd som både jag och Peter lär gå igenom under dessa timmar/dygn. 😉

2 Replies to “En månad till BF”

  1. SHIT – va tiden går fort.. sprang på Hanna och Allie idag.. hon är ju hur liten och söt so helst (fast hon va arg då han hon hade fått spendera lite för lång tid på mammas jobb, Sats Kungsgatan .. hahahaha så hon grät högt och gott (fast dem är ju bara så söta när dem är sura..ler..)

    Hoppas du mår bra nu och njuter av nya dörrar, vislande snickare och får massa tid för dig själv (tro mig, det lär ta ett tag innan den tid kommer igen..ler )

    Må bäst! Stor kram <3

Leave a Reply