På fullaste allvar

Jag har inte nämnt det här (för det känns inte som världens mest intressanta ämne att prata om eller sak att berätta) men jag har i ca en månads tid haft sår i näsan.. Jätte irriterande, ömt och allmänt jobbigt och ofräscht. Har testat diverse salvor men det har inte blivit bättre. När jag sedan igår började se en lätt rodnad och svullnad på nästippen kände jag att “nej nu räcker det, nu är det inte roligt längre!” 🙁

Så det blev ett besök till City akuten idag och läkaren Krystyna var rätt snabb med att säga att det var antibiotika som gällde. Man tar tydligen infektioner i ansiktet, speciellt näsan, på jätte stort allvar då det är nära hjärnan och risk att det sprider sig.. Scary!!! Tur att man gick ditt idag kan jag känna! Jag fick även förstärkt allvaret med tillståndet när jag pratade med damen på Apoteket – hennes dotter hade hamnat på sjukhus i en vecka för att hon gått för länge med ett sår i näsan. Helt sjukt ju, trodde jag aldrig. 🙁 Hon tyckte jag skulle berätta detta för alla jag känner så nu gör jag det!

Jag försöker ju som ni vet alltid se det positiva i de flesta situationer och här finns faktiskt flera.
1) förhoppningsvis försvinner det faktiskt nu (om det inte försvinner helt eller om det blir värre ska jag direkt till akuten sade läkaren… ok.. :-/)
2)Tur jag gick dit
3)Läkaren, som var utländskt, var hel-skön. Jätte rolig och mysig.
4) Hon var inte helt svensk heller vilket resulterade i hennes beskrivning ovan “i höger näsa”. Hi hi… Apotekarien fick sig ett gott skratt. 😉 Hon sade att “Jasså i HÖGRA näsa av dina två näsor? Ha ha, du förstår nog”.

Leave a Reply