Tacksamhet American style

Förundras av hur mycket mer amerikanare anstränger sig än oss svenskar. Rent generellt är de mycket gladare (eller låtsas i alla fall), hälsar och ler även om de inte känner en eller är på dåligt humör. Ganska olikt svenskar eller vad säger ni? Många surar miner nu speciellt när det är mörkt o kallt. 😉

Ett bra exempel som imponerat mig och som gjort mig väldigt glad är tex Al Sapp. Min bästa vän i USA, Lindsay, bor just nu hos honom och hans fru i Virginia där hon fått nytt jobb och han behövde hjälp med att översätta ett ansökningsbrev till en tjänst här i Sverige. Klart man fixar det! Även om vissa fackord var rätt svåra. 😉

Och häromdagen dök det upp ett paket som tack för hjälpen fylld med gosaker som fruit roll-ups, hockeykort (vet inte riktigt vad jag ska göra med dem… ;-)), ett armband och en jätte schysst keps. Och ett Tack-kort så klart. Blev alldeles rörd. Fan va gulligt!

Kolla va snyggt- Lindsay som valt ut 🙂

Yeah!

Mer tacksamhet och anstränging á la American style, tack!!

2 Replies to “Tacksamhet American style”

  1. Jag håller absolut med dig!!!
    Jag älskar att göra andra människor glada, allt från några vänliga ord till små söta nallar med posten m.m. MEN… Det kan ibland missuppfattas totalt… Tyvärr!
    Jag gör inte detta för att få likadant tillbaka utan tycker helt enkelt om att glädja andra… Jag tycker att vi svenskar alltför ofta är alldeles för snåla med att berömma andra eller säga när någon har gjort något bra… Bättring!!! Det varken kostar något eller du förlorar inget om du säger att någon annan har gjort något bra!

    Men jag har bestämt mig för att fortsätta med att försöka dela ut små uppmuntringar, vänliga ord, små "fredagsblommor", små söta nallar med posten, m.m. För jag gillar det!!! 🙂 Så då blir det en "win/win situation"…

Leave a Reply