Ynklig och grinig

Så känner jag mig just nu. Igår morse vid frukostbordet stack det till i läppen och som ett (hat)brev på posten var den där: munsåret. :-/ Var väl ca 8 månader sedan sist.. fattar bara inte riktigt vad som utlöser dem.. Nu har jag ändå varit frisk, mindre stressad och inte varit i solen direkt..

Ja ja, bara att härda ut. Och det ska jag MEN första fasen innebär tyvärr att tycka riktigt synd om mig själv, deppa lite och vara rätt osocial (för det gör faktiskt lite ont att prata och så är jag övertygad om att det enda alla jag pratar med ser är munsåret). Jag känner mig även lite lätt förbannad, ful, äcklig och allmänt ofräsch. Härliga kombinationer eh? 😉


Jag satte på ett Compeed plåster direkt igår men jag vetitusan om de verkligen gör det bättre. Upplever nästan snarare att såret blivit större. 🙁 Och jag som har varit jätte försiktig! Fördelen är att såret iaf inte syns lika bra (det tackar nog mina medmänniskor mig för), jag kör nog det ett par dagar sedan blir det Zovirax. Nackdelen med plåstret om man får munsåret och blåsorna nära mungipan och lite ovanför läppen som jag får är att det lätt blir fuktigt av mat + dryck och släpper lätt…

Kram på er
/en riktigt ynklig (och ja, lite patetiskt) Fia 😉

7 Replies to “Ynklig och grinig”

 1. Compeed tycker jag är oslagbart när det gäller munsår… När man använder salvorna blir det alltid en stor skorpa som går sönder så fort man öppnar munnen… Gillar inte! Det går åt några Compeed-plåster men det kan det vara värt, syns mindre och går över snabbare! Tycker i alla fall jag…
  Krya på dig kramar skickas!!! 🙂

 2. Hmm.. tyckte nästan det blev större av plåstret men nu istället för skorpa är det helt klart skönare.. Pratade även med en kompis som varit hos läkare som inte alls tyckte plåsterna var bra utan rekommenderade Vectavir. Jungel! Man får väl hittade det som funkar för en själv! Ses imorgon? Kram!

 3. Önskar så att jag kunde komma och vara med på passet men jag är fortfarande däckad… 🙁
  Sedan lördagen för tre veckor sedan så har jag lyckats hinna med: Halsfluss… 40 graders feber… 10-dagars penicillinkur… Snuvig som xxx och ser ut som "Rudolf"… Ögonen rinner så jag knappt ser tangenterna (& då är det kris!)… Hostar… Bomull i hela skallen (kanske inte är någon större skillnad från "normalt" tillstånd iofs)… Suck…
  Så jag får nog snällt vänta en vecka till… *tycker väääääldigt synd om mig själv*
  Men jag vet att du kommer att göra ett kanonpass som vanligt!!!
  Kram!
  *sätter mig ner & väntar på nästa vecka*

 4. Å som ett brev på posten vaknade jag med ett munsår i morse… 😉
  Blev jag förvånad – nope…
  Så nu är det plåster för mig som gäller…

  Jag är helt övertygad om att det gick superbra för dig i lördags!!!

  Ha en härlig vecka!!! 😀

  P.S.
  Är du ledig nu på onsdag kväll så är du hjärtligt välkommen till oss;
  http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=169556769735827
  Hoppas länken funkar… Brukar bli en hel del folk och det gillar jag! Senast var det drygt 50 personer som kom. 🙂

 5. Typiskt! Usch.

  Det var hur kul som helst i lördags!! Tjihoo!

  Ska kolla upp detta.. både jag och min kille är tokigt glada i mat. 😉 Behöver man anmäla sig?

  Kram & krya på dig

Leave a Reply