Zumbakärlek!

Igår var jag med om äkta Zumbakärlek! Jag och nästan 450 andra Zumbainstruktörer (s.k. Zin) var på Berns en hel dag igår och dansade, skrattade, svettade och blev påminda om varför vi faktiskt sysslar med Zumba® Fitness. Helt gratis, anordnade det amerikanska huvudkontoret den här Zin-dagen med två st Masterklasser, en med Tanya Beardsley och en med Kass Martin, en frågestund samt en workshop om uppvärmningar och nedvärmningar.

Det var min fina kollega Paula som “släpade” med mig och hur tacksam är jag inte för det? JÄTTE!! Tanya var så SJUKT GRYM. Helt i min stil, tuff, attityd, busig, sexigt, starkt… Så inspirerande!


Hon snackade även en hel del under dagen och det var faktiskt mycket som jag tog till mig och som var så bra att hon lyfte… Inte bara praktiska saker kring hur man bör lägga upp sin uppvärmning (8-15 min, basic movements, cardio & toning – check!) utan saker om att vara Zumba instruktör.. Som tex ”We don’t need good dancers, we need good teachers. Without connection – you’re nothing”. Det räcker inte att bara gå dit och köra ditt eget race och dansa snyggt utan hela grejen med Zumba® Fitness är att “connecta” med deltagarna. Att få dem att hänga med, släppa loss och känna musiken. Och för att göra det gäller det att komma väl förberedd och känna sig riktigt trygg.. “If you fail to prepare, you prepare to fail”. ”You doubt, you die”


Starka ord som stärkt mig <3 och fler kollegor som tex Magdalena som också skrivit om eventet på sin blogg (till vänster ovan).


Ovan ser du mig och några till svettiga tjejer efter Kass Martins “Saturday Night Fever” klass.. Egentligen inte helt min smak men fasiken va kul det var och va duktig hon var framförallt!!
(Älskar min “söta” svettfläck som jag alltid får… not ;-))


Och inte att glömma på en sådan här Zumbadagen: färgglada Zumbakläder!!! Shoppen var jättestor och jag fyndade (ok, köpte) två par byxor, rosa + svart, och 2 toppar. Superladdad och nu även super-kittad inför min Zumbapremiär på Sats Kungsgatan imorgon. Sugen på att komma som gäst? Maila mig 🙂

Tack Paula, tack Tanya & Kass och alla andra Zins i Sverige!!

3 Replies to “Zumbakärlek!”

 1. Tack själv för att du var med igår! Super kul! Jag har ett stort respekt för dig som instruktör och ville gärna ha dig på ZIN day!!
  Som du vet att "I'm in love with Zumba" men jag har träffat så många nya vänner pga Zumba Fitness och nu är jag mycket gladare i Sverige än har varit sedan jag har flyttat hit!
  Hoppas att vi kan vara med på flera andra event! Om jag vinner på TRISS så får du en biljett till London Conference med mig!! hahahahaha
  Mer Zumba till folket! Lycka till på Kungsgatan imorgon!! Kram

 2. VAD KUL!!! Jag önskar att jag kunde komma…men ska gå på behandlingen imorgon och bör vila fötter!!
  By the way: ska köpa triss imorgon!! hahahaha. Betos masterclass är slutsåld nu…tre dagar efter man kunde registrera sig….helt galen!!
  Kramar

Leave a Reply