Träningslycka

Vilken träningshelg det varit! Och vilken lycka!

I fredags var jag “special guest” på Paulas sista Zumba ute i Frölunda innan hon åker hem till Brasilien på sin monsterledighet på typ 10 veckor. 😉 Jag har fått äran att vicka hennes klass och då passade det ju perfekt att göra min come back där och presenteras för gänget. Många kända ansikten var det men även en hel del nya.

Hur kul var det att få köra Zumba igen och instruera igen då?

20121216-175502.jpg

SÅ HÄR KUL. 🙂

Det gick verkligen jättebra både att instruera och att träna. Visst konditionen lämnar en hel del att önska men det var inte så farligt. Och armarna som jag trodde skulle vara skittuffa var inte så tunga heller. (Kanske allt bärande av Victor som hjälpt där. ;-)) Så jag körde på tills kanske halvvägs genom klassen då jag stannade upp och tänkte ” Ja just det. Mindre rörelser. Håll igen. KNIP. Oh shit.. har jag tänkt på att knipa hela klassen??” Rätt klokt tror jag att min inre röst pratar med mig så här med tanke på att det bara gått lite mer än 9 veckor sedan förlossningen. För framfall eller foglossning är inget jag önskar åka på. 🙁

Inte nog med Zumba den här helgen. Jag har även fått njuta Body Balance 59. Och dessutom en teknikklass på Sats Kungsgatan med fina Johanna och Linda. Klart bra tajmning för mig som ska börja köra om några veckor med lite extra fokus på teknik och två instruktörer att titta på och be om råd. 🙂 Tack tjejer! Även balancen kändes bra och genomfördes förnuftigt. Dvs så gjorde jag inga rörelser för stora, långa eller djupa. Inte lätt att känna när man väl kör men med tanke på att det kändes bra i kroppen både igår och idag (inte utan lite mysig träningsvärk dock! ;-)) så tar jag det som kvitto på att jag tränat “lagom”. Och inget ont/ingen trötthet i ländryggen på varken Zumban eller balancen heller så ryggövningarna varje kväll verkar löna sig med. Gött!!

Planen framöver nu då med FYRA veckor till lift off/premiär för mina klasser (pirrigt!!):

– Öva på zumbalåtar hemma (listan är så gott som klar)

– Gå på någon mer Zumba och instruera några låtar till (håll utkik på någon av Benitos torsdagar… ;-))

– öva Body Balance och gå på minst en Bbe-klass i veckan

– fortsätta med ryggövningar, planka, benböj och KNIPA

Leave a Reply